Marc Graetz

Sinds 2009 rijd ik in elektrische deelauto’s en help bedrijven en particulieren met de overstap naar duurzame mobiliteit. Na opbouw van het deelauto-programma in het Paleiskwartier ‘s-Hertogenbosch heb ik mede de stichting Brabant Elektrisch opgericht en de coöperatie Uden Duurzaam Op Weg en Breda Elektrisch mogen helpen ontstaan. 

En samen met Stichting Limburg Elektrisch bieden we het platform GoodMoovs, waarmee elektrische deelauto’s, e-bikes, e-scooters, zeg maar e-alles met de smartphone gereserveerd, geopend en gesloten kan worden. Er rijden al ruim 230 elektrische deelauto’s met GoodMoovs, en 60 deel-e-bikes!
Zo bereiken we e-MaaS: Electric Mobility as a Service

Waarom een elektrisch deel-auto programma?

E-carsharing groeit snel in de grote steden, maar er zijn inmiddels ook een aantal initiatieven in landelijke gebieden met kleine en middelgrote steden.

Met GoodMoovs willen we aantonen dat het delen van elektrische auto’s overal kan werken, waarbij de meetbare resultaten en spin-off in kaart worden gebracht. GoodMoovs is begonnen als een pilot project van de gemeente Sittard-Geleen en in Paleiskwartier Den Bosch en is stapsgewijs gegroeid tot een deel-auto programma met landelijke dekking. GoodMoovs.com is een 100% elektrisch deel-auto programma voor overheden, organisaties en bedrijven en hun medewerkers. GoodMoovs.com heeft meerdere strategische partners: Stichting Limburg Elektrisch, Stichting Brabant Elektrisch, Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland en We Drive Solar (Utrecht) en is met medewerking van FIER Automotive en eCarConnect ontwikkeld. Op dit moment is GoodMoovs.com op 75 locaties beschikbaar in Nederland, België en Duitsland.

 De doelstellingen van het GoodMoovs deel-auto programma
  • Reductie lokale emissies, met name CO2, fijnstof en koolstofmonoxide

  • Reduceren verkeersintensiteit

  • Reduceren parkeerproblemen

  • Ontwikkeling lokale werkgelegenheid

  • Duurzame mobiliteit faciliteren en versnellen acceptatie e-mobility

  • Stimuleren gedragsverandering op het gebied van mobiliteit

  • Interesseren van overheden en investeerders voor verdere opschaling en continuïteit