Het e-car sharing stappenplan

Meedoen!

Maakt jouw werkgever al gebruik van elektrische deelauto’s?
Zo ja, meld je dan vandaag nog aan en doe mee! (aanmelden kan via je werkgever)
Zo niet, bespreek dan eens de voordelen met je werkgever: Minder parkeerdruk, een betere bereikbaarheid, een bijdrage aan MVO-doelstellingen en verlaging van de mobiliteitskosten.
Gebruik bijvoorbeeld de autokosten calculator  om de werkelijke huidige autokosten te berekenen en vergelijk dit met de kosten van e-carsharing (al vanaf 33 cent per kilometer*). Dan kun je gemakkelijk uitrekenen dat e-carsharing, fietsstimulering en OV voor jou en je werkgever veel euro’s kunnen besparen.

1. GoodMoovs account

Heb je je aangemeld en kun je deelnemen via je werkgever? Dan krijg een GoodMoovs account waarmee je een elektrische deelauto kunt reserveren.

2. GoodMoovs app

Via de GoodMoovs app ontvang je een digitale sleutel waarmee je de auto kunt openen en sluiten. Download de GoodMoovs app via de App Store of Google Play. 

3. Instructie en rijden maar!

Voor je eerste rit krijg je bij je werkgever instructie hoe de elektrische auto werkt.
Het is voor de meeste mensen even wennen om te rijden met een elektrische auto met automatische versnelling. Verder is het van belang om het bereik in de gaten te houden en zo veel mogelijk proberen te laden. 

Bij de reservering kies je een auto en de locatie waar je werkzaam bent of waar je de auto wil ophalen. Je geeft aan of het een privé of zakelijke rit is, zodat de kosten op de juiste manier kunnen worden doorbelast.

4. Auto terugbrengen, opladen en afsluiten met de app of smartcard.

Aan het einde van de reserveringsperiode breng je de auto terug naar de vaste parkeerplaats en sluit je de auto aan op de laadpaal zodat de volgende gebruiker weer met een volle accu kan wegrijden.

Aan het einde van elke maand ontvang je een factuur voor de privé ritten. Jouw werkgever betaalt de zakelijke en eventueel ook de woon-werk ritten. Dit is afhankelijk van de gemaakte afspraken.

* Vanafprijs afhankelijk van kilometrage en periode